En not er en udfræsning eller fordybning i et stykke træ, som fremspringet i et andet stykke træ passer ind i, så de to stykker sidder stabilt sammen. En not kan eksempelvis sidde i bunden af et vindue eller hele vejen rundt.

Når du bestiller elementer med not fra Vinduesgrossisten, består noterne af udfræsninger på 10 x 10 mm. Når vinduet eller døren har not, kan man ved montering skubbe lysningspladen eller vinduespladen (bundpladen i boligens vindueskarm) ind i udfræsningerne, så den sidder helt ind til karmen og med en pæn finish.

Not eller ikke not?
Fordelen ved at vælge et vindue med eksempelvis not i bunden er derfor, at hvis din vinduesplade er med fer, så kan du nemt skubbe pladen ind i vinduets not og dermed vil det få en flot finish. Har du derfor allerede en vinduesplade med fer, som du ønsker at genbruge, kan det derfor være en god ide at købe vinduet med not i bunden.

Det er dog ikke nødvendigt, da man sagtens kan montere en vinduesplade eller lysning, uden at vinduet eller døren har not. Skal du ikke selv montere elementet, anbefaler vi derfor, at du spørger din tømrer, om han foretrækker at montere med eller uden not. Det er nemlig ofte en smagssag og forskelligt fra håndværker til håndværker, hvad de foretrækker.

Skal du blot have en pudset vinduesbund og ikke en vinduesplade, er noten i bunden af vinduesrammen dog helt overflødig.

Har du fået svar på dine spørgsmål?
Hvis ikke, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 72629040 eller på mail info@vinduesgrossisten.dk – vi er altid klar til at hjælpe.