Går du i overvejelser om udskiftning af vinduer og døre i din bolig? Hvis ja, kan du hos Vinduesgrossisten.dk hurtigt beregne prisen ved hjælp af vores prisberegner. Den samlede pris for udskiftning vinduer afhænger af flere faktorer, heriblandt antal, materialevalg, størrelser, tilvalg og eventuelle udgifter til håndværkere. Til gengæld kan du opnå store besparelser på varmeregningen ved at skifte til lavenergivinduer, ligesom du kan får en betydelig forbedring af indeklimaet og din boligs udseende.

Vinduer i plast, træ eller træ/alu?
Materialevalg er noget af det første, du skal beslutte, når du skal udregne prisen på udskiftning af vinduer og døre. Hvilket materiale, du vælger, har stor betydning for prisen, men samtidig har det også betydning for, hvilket udtryk din bolig vil få samt det efterfølgende vedligeholdelsesarbejde. Derfor bør du grundigt overveje, hvilket materiale der bedst lever op til dine krav. I nedenstående tabel kan du få et overblik over pris, vedligeholdelse samt forventet levetid for materialer i træ, træ/alu og plast.

Materiale Pris Vedligeholdelse Forventet levetid Garanti
Knastfrit træ Det billigste produkt i de fleste tilfælde. Skal males cirka hvert femte år alt efter hvor meget elementerne påvirkes af vind og vejr. Ubegrænset (påvirkes af vedligehold) 10 år.
PVC PLUS 70 mm Kan i nogle tilfælde være billigere end træ, men koster i gennemsnit ca. 7 % mere end træ. Skal rengøres 1-2 gange årligt. + 40 år. 10 år.
PVC PLUS 116 mm Cirka 22 % dyrere end træ. Skal rengøres 1-2 gange årligt. + 40 år. 10 år.
PVC Skandinavisk Cirka 25 % dyrere end træ. Skal rengøres 1-2 gange årligt. + 40 år. 10 år.
Træ/alu Cirka 45 % dyrere end træ. Skal rengøres 1-2 gange årligt. + 40 år. 10 år.

 

Du kan læse meget mere om materialevalg i forbindelse med køb af nye vinduer eller døre her.

Kan du selv måle op?
Når du har valgt materiale til dine nye vinduer og døre, er næste step at tage mål, så du kan finde den rigtige form og størrelse. Hvis du er usikker på, om de mål, du har taget, er korrekte, bør du få en tømrer ud for at måle op. For at undgå overraskelser anbefaler vi, at du eventuelt aftaler en opmålingspris, inden du får besøg af en tømrer. Mange tømrer tager nemlig en pris per opmålt element, og har du mange vinduer og døre, der skal udskiftes, kan regningen hurtigt løbe op.

Hvis du selv kan måle op, kan du altså spare lidt penge, og det er faktisk ikke så svært. Læs eventuelt vores indlæg om opmåling af vinduer og døre her.

Størrelse, glastype og andre tilvalg
Når du har styr på materialevalg og mål på dine nye vinduer og døre, skal du tage stilling til vinduestype eller dørtype og dertilhørende tilvalgsmuligheder. Hos Vinduesgrossisten har vi via vores billeder i prisberegneren gjort det nemt at vælge mellem vores forskellige tilvalgsmuligheder, så du hurtigt selv kan designe og beregne prisen på et vindue eller dør unikt tilpasset dine ønsker og behov. Vælg eksempelvis om du ønsker 2- eller 3-lagsglas, sikkerhedsglas, udluftningsventil, redningsåbning og bremse til dine nye vinduer.

Montageopgaven
Når du har bestilt dine nye vinduer og døre, skal du beslutte, om du selv vil håndtere montageopgaven – eller om du har brug for professionel hjælp. Der er forskel på, hvordan elementer i træ, træ/alu og plast skal monteres, derfor har vi hos Vinduesgrossisten udarbejdet udførlige monteringsvejledninger, der passer til den type element, du skal montere. Der er selvfølgelig penge at spare ved selv at stå for montagen, men samtidig er det også en god idé at være realistisk om, hvorvidt opgaven er for omfattende og derfor kræver hjælp fra fagspecialister.
Prisen på montage afhænger naturligvis af, hvor mange elementer, der skal monteres. Tag derfor kontakt til din lokale tømrer, som kan hjælpe dig med et prisestimat på udskiftning af vinduer.

Har du nogle spørgsmål?
Har du spørgsmål eller brug for personlig rådgivning i forbindelse med udskiftning af vinduer og døre, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 72 62 90 40. Vores servicetelefon er åben alle dage, mandag til torsdag mellem kl. 08-16, fredage mellem kl. 08-15 samt lørdag melem kl. 10-14. Du er også meget velkommen til at sende en forespørgsel på e-mail til info@vinduesgrossisten.dk, så udarbejder vi gerne et uforpligtende tilbud til dig.