Prisen på din tilbygning afhænger af en lang række faktorer som type af rum, antal kvadratmeter, håndværkerudgifter og valg af materialer. Men hvad koster en tilbygning?

Kvadratmeterprisen på en tilbygning afhænger af, hvad byggeriet skal indeholde. Hvad koster en tilbygning, er derfor et godt spørgsmål, men et godt pejlemærke er, at gennemsnitsprisen per kvadratmeter for en tilbygning ligger på omkring 15.000 – 20.000 kr. inkl. moms, afhængigt af hvilken type tilbygning der er tale om. Prisen kan således være lavere, hvis tilbygningen er et rum uden vinduer, mens prisen for et badeværelse ofte ligger højere end de 20.000 kr. per kvadratmeter. Prisen er højest i hovedstadsområdet, hvor håndværkere og materialer er lidt dyrere. I prisoverslaget indgår materialer og udgifter til håndværkere – det forudsætter altså, at det er håndværkere, der forestår alt arbejdet. Kan du derimod lave en del af arbejdet selv, vil prisen selvfølgelig blive lavere.

 

Pris afhænger af tilbygningstype

Skal tilbygningen rumme nyt badeværelse eller køkken trækker det prisen op, idet der skal laves installationer til el og vand, og der skal indhentes hjælp fra flere faggrupper (tømrer, murer, vvs og elektriker). Badeværelset er desuden et vådrum, så her skal der også påberegnes ekstra omkostninger til indretning og konstruktion i forhold til vandpåvirkning og fugtpåvirkning. Opsætning af fliser er desuden en stor udgiftspost, både til materialer og håndværkere.

Er der derimod tale om en tilbygning til ekstra soveværelser eller stue, vil kvadratmeterprisen som regel være tilsvarende lavere – naturligvis afhængigt af materialevalg med mere.

 

Jo mindre tilbygning, desto højere kvadratmeterpris

Man siger, at den første kvadratmeter af en tilbygning er den dyreste. Derfor vil kvadratmeterprisen ofte være lavere ved eksempelvis 20 end 10 kvadratmeter, hvis mængden af nødvendige installationer stort set er den samme.

Sammenbygningen med det eksisterende hus, tilbygningens facade og støbning af fundament vil altid udgøre en stor del af projektets samlede pris – og det er udgifter, der ikke kan undgås, uanset tilbygningens størrelse. Dertil kommer selvfølgelig, at en større tilbygning også kan betyde flere vinduer og døre. På vinduesgrossisten.dk kan du regne priser på både vinduer og døre i forskellige materialer og prisklasser afhængigt af dit behov.

 

Spar penge – gør det selv

Når du har styr på byggetilladelse og målfast tegningsmateriale, kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkere.

Vurder, om der er noget af arbejdet, du selv kan udføre for at spare udgifter i det samlede budget. Der er lovmæssige krav om, at (de fleste) elinstallationer og vvs-installationer skal udføres af en autoriseret håndværker, men der kan også være en del penge at spare ved eksempelvis selv at stå for malerarbejdet.

 

Eksempler på faktorer, der kan gøre tilbygningen dyrere:

  • Hvis der skal være køkken eller bad i tilbygningen
  • En tilbygning bliver dyrere for hvert hjørne – så jo færre hjørner der er, jo billigere.
  • Det er billigere at lave en tilbygning i forlængelse af den eksisterende bygning end en tilbygning, der står vinkelret på. Det skyldes, at tagkonstruktionen er mere kompleks ved en vinkelret tilbygning.
  • Materialevalg – det giver sig selv: Jo dyrere materialer, du vælger til din tilbygning, desto dyrere bliver det samlede projekt. Der kan være mange penge at spare ved at vælge alternativer til de dyreste løsninger til eksempelvis køkkeninventar, fliser, gulve samt tag. Det samme gælder for vinduer og døre. Vælger du eksempelvis træ/alu vinduer og træ/alu døre, vil du opleve, at prisen er markant højere end, hvis du vælger elementerne i træ.

 

Mange penge at spare på vinduer

Selv om vinduer og døre kan trække tilbygningens pris op, er det vigtigt med godt lysindfald i din tilbygning. Især hvis der er tale om opholdsrum som stue eller udestue.

Typisk vil der være mange penge at spare, hvis du selv indhenter et tilbud fra en vinduesleverandør i stedet for at få en pris direkte fra en tømrer.

På Vinduesgrossisten.dk kan du ved hjælp af vores prisberegner hurtigt selv beregne en pris på de vindueselementer og dørelementer, du har brug for, og du kan tilmed selv designe elementerne ud fra dine ønsker til mål, farver og meget mere. Du kan også læse meget mere om materialer og andre tilvalg, som kan have betydning for, hvad en tilbygning koster.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, sidder Vinduesgrossistens eksperter klar til at vejlede dig i forhold til opmåling, materialevalg og type af løsning. Vi udarbejder også gerne et tilbud til dig.

Har du nogle spørgsmål angående valg af vinduer og døre til din nye tilbygning, er du altid velkommen til at kontakte os enten på telefon 72 62 90 40 eller på info@vinduesgrossisten.dk.