Skal du have en ny dør, og er du i tvivl om, hvordan åbningsretningen bestemmes? Så læs med her og find ud af hvilken døråbningsretning din dør skal have. Der er nemlig 2 spørgsmål, du skal stille dig selv, når åbningsretningen skal bestemmes.

1. Er døren indadgående eller udadgående?

Det er det første og måske vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv – det er nemlig afgørende, at du ser døren fra den side, som den åbner til. Det vil sige hvis døren er udadgående, skal du stå udenfor, når åbningsretningen bestemmes. Modsat hvis døren er indadgående, skal du stå indenfor, når åbningsretningen skal bestemmes.

2. Hvilken side sidder hængslerne?

Når du står på den side som døren åbner til, det vil sige enten indenfor eller udenfor, skal du notere om hængslerne sidder i venstre eller højre side.

Udadgående dør

Hvis din dør er udadgående og hængslerne set udefra sidder i venstre side, er døren venstre udadgående. Hvis de sidder i højre side, er døren i stedet højre udadgående.

Indadgående dør

Hvis døren derimod er indadgående og hængslerne set indefra sidder i venstre side, er døren venstre indadgående. Hvis hængslerne sidder i højre side, er døren højre indadgående.

Se de forskellige åbningsretninger her

Nedenfor kan du se de forskellige åbningsretninger en almindelig facadedør eller terrassedør kan have. Bemærk hvis du skal have en dobbeltdør, så gælder de samme principper som ved en standarddør. Du skal blot vælge åbningsretningen for den dør, som du vil anvende som standard. Ligeledes gælder de samme principper, hvis det er for et sidehængt vindue.

Vi håber, at ovenstående har hjulpet dig med at afklare, hvilken åbningsretning din dør skal have. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@vinduesgrossisten.dk eller på telefon 72629040. Læs også gerne vores andre blogindlæg hvor vi besvarer nogle af de tvivlsspørgsmål der ofte kan komme, når man skal købe nye vinduer og døre.

Hvis du vil se hvad en ny dør eller vindue koster, så kan du beregne en pris her.