Der findes glastyper til alle behov. Glas kan eksempelvis udnytte dagslyset, virke afskærmende for solen, reducere støj eller beskytte mod indbrud og personskade. Hos Vinduesgrossisten har vi udarbejdet denne guide over vores forskellige glastyper, som forhåbentligt kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken slags glas dine nye vinduer og døre skal have.

Klart glas

Som standard leverer Vinduesgrossisten alle vores vinduer med en 2-lags lavenergirude med argon-gasfyldning samt varm kant. Den varme kant bevirker, at ruden har en højere temperatur langs kanten end en standardrude. Dermed holder vinduet bedre på varmen, mens træk og kuldenedfald minimeres.

Solafskærmende glas

Solafskærmende glas reducerer solindfald og kan derfor være en god investering, hvis du har store syd- eller vestvendte vinduespartier og gerne vil sikre et komfortabelt indeklima i sommerhalvåret. En solafskærmende rude består af 4mm almindeligt glas og 6 mm solafskærmende glas. Sidstnævnte er påført en tynd sølvbelægning, som bidrager til at reducere varmetabet i rummet samt nedsætte kuldenedfald fra vinduet.

Lydglas

Trafikstøj og andre udendørs støjkilder kan påvirke boligens indendørsmiljø og din families helbred. Bor du i et støjplaget område, er det derfor en god idé at sørge for, at dine vinduer har gode lyddæmpende egenskaber. En lydisolerende rude er opbygget af en rude på 4 mm og en rude på 6 mm, som forebygger vibration og dermed sikrer, at høje frekvenser og lyde ikke trænger ind i din bolig. Lydglas kan du også opnå ved at vælge lamineret sikkerhedsglas, der ud over sikkerhed også yder en ekstraordinær god lydisolering. Denne løsning er lidt dyrere end standard lydglas.

Sikkerhedsglas

Sikkerhedsglas er en ideel måde at beskytte imod personskade og indbrud – især ved store vinduesflader, som er særligt udsatte. Vinduesgrossistens sikkerhedsglas er lamineret på indersiden hvilket sikrer, at glasset på indvendig side ikke splintres i tusinde stykker i tilfælde af en ulykke, men i stedet hænger fast i en plastfolie. Det er derfor en god ide at vælge sikkerhedsglas ved store vinduespartier for at minimere risikoen for personskade. Samtidigt besværliggør lamineret glas også mulige tyve i at bryde ind.

Sandblæst glas

Ønsker du at minimere muligheden for indkig til udvalgte rum i din bolig, eks. baderum, er sandblæst glas en rigtig god løsning. Sandblæst glas har en jævn materet overflade, som gør det uigennemsigtigt. Det sandblæste mønster er integreret i selve ruden, og vinduet er derfor lige så nemt at rengøre som ved brug af almindelige standardruder. Til trods for den materede overflade opnår du stadig et godt lysindfald.

Cotswold glas

Cotswold råglasruder benyttes ofte til badeværelser og facadedøre, hvor du gerne vil have så meget lysindfald, men uden mulighed for at udefrakommende kan kigge ind. Ruden er opbygget af et lag energiglas og et lag råglas med mønster af vertikale streger, som kan sammenlignes med årene i et træ. Cotswold glas er en både dekorativ og funktionel løsning, som leverer et lysindfald på mellem 80-90 % af en normal standardrude. Se hvordan cotswold glas ser ud her.

Vi håber, at ovenstående har givet dig et større overblik over de forskellige glastyper. Du er også altid velkommen til at kontakte Vinduesgrossistens serviceteam og få yderligere vejledning, når du skal vælge glas til dine nye vinduer.